Септември София завърши 1:1 при визитата си на Марек в мач от 30-ия кръг на Втора лига. Това беше четвърти дебют на Николай Митов начело на Септември, след като преди броени дни наставникът отново застана начело на софиянци.

В 13-ата минута от двубоя имаше изключително спорна ситуация. Мартин Стоянов изпревари Христо Каракански при нападение на столичани. Бранителят на Марек се хвърли на шпагат, но от повторенията се видя, че защитникът на домакините не игра с топката, но реферът Арсов отсъди симулация на Стоянов. Две минути след това Любомир Костов даде аванс на по-активните домакини след центриране от корнер. 

В 33-ата минута Марек можеше да покачи своя актив, след като Николай Ганчев достави центриране в наказателното поле на Септември. Димитър Шейтанов увисна, но Боян Стойнев с глава не уцели опразнената врата на столичани.

След почивката гостите имаха по-добрите шансове и едва в първата минута от добавеното време ги материализираха в изравнителен гол. Нападателят Жан-Пиер да Силва овладя топката в наказателното поле на Марек между двама бранители и с кинжален изстрел матира Пламен Младенов за 1:1.

По този начин двата тима запазиха местата си във временното класиране, като Септември е с 58 точки на второто място, докато Марек е трети с 54 пункта. Лидерът Спартак Варна е с 60, но „соколите“ са и с мач пасив.

МАРЕК - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 1:1
1:0 Костов (15), 1:1 Жан-Пиер да Силва (90+1)