Валери Божинов заяви след победата с 2:1 над Холандия, че когато има колектив, се постигат резултати. Той изрази надежда, че с подобна игра футболистите ще върнат феновете на стадион "Васил Левски" за предстоящите световни квалификации.

"Има дисциплина и голям колектив. Всеки си знае работата на терена. Промени се атмосферата в отбора. Старши треньорът допринеса за колектива. Няма разделение, а всичко сме едно. Когато има колектив, резултатите се постигат. Всеки един от нас се раздава. Най-важното е отборът да побеждава и да се постигат резултати", каза Божинов след контролата в Амстердам.

"Аз питах дали може да бия дузпата, той (б.р. - Ивелин Попов) каза, че се чувства добре. Взе топката и я би. На фаула беше същото, при нас няма номер 1 и 2. Който се чувства добре, взима топката и я бие", допълни Валери, призовавайки футболните фенове в България да окажат повече подкрепа на "трикольорите" и даде пример с волейбола - "Желанието ми е не само с големи отбори да ни подкрепят феновете. Дори и с по-слаби съперници да идват и да бъдат с нас. Във волейбола цялата зала се пълни и викат за националния отбор. Дай Боже и във футбола да стане така и да върнем феновете на стадион "Васил Левски" или където играем."