Синът на Любослав Пенев Николас изпъква с екипа на Хебър (Пазарджик), където се утвърди в титулярния състав, въпреки крехката си възраст. Навършилият на 16 февруари 19 години софиянец гостува в подкаста БЛИЦ Live, избирайки най-четената информационна агенция за първото си обширно интервю. 

Талантливото крило има амбиции да надмине успехите на легендарния си баща, който в момента му е треньор в Хебър.

Николас говори по много теми при гостуването в БЛИЦ Live:

"Имаме да изиграем още пет финала, които да подсигурят мястото на Хебър в елита. Предстои ни мач срещу Локомотив (София).  Дебютният ми гол в Efbet Лига беше срещу тях. Чака ни сериозен, тежък мач, имат и нов треньор (б.р. - Красимир Балъков). Ще излезем пределно мобилизирани, за да спечелим трите точки", започна Пенев-младши и коментира тежката загубата с 0:4 от Лудогорец в Разград в първия полуфинал за Купата на България. 

"Дали е тежко и трудно треньор да е баща ми? Не бих казал, тъй като на терена сме футболист и треньор. Той има същото отношение към мен, както към съотборниците ми. Всички сме равни" (2:40 мин.)

"Чувствам се по-добре по фланговете, а не на върха на атаката. Всеки ден работя, за да ставам по-добър" (4:00 мин.)

"С баща ми коментираме вкъщи мачовете, гледаме и други първенства. Най-важното за млад футболист като мен е да трупа опит, минути и самочувствие. Имам четири гола този сезон, не съм си поставил конкретна цел за отбелязване на определен брой попадения. Стремя се да бъда максимално полезен и да помагам на Хебър да печели. Договорът ми изтича това лято, но в момента не мисля за това. Първо искаме да затворим първенството по най-добрия начин, след това ще видим" (4:40 мин.)

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Целта на всеки е да излезе в чужбина. При удобна възможност, смятам, че трябва да се грабне. Но в момента не мисля за това. Трябва да си подготвен за тази крачка. Харесвам испанското първенство, италианското, дори и френското. Симпатизирам на Атлетико (Мадрид), на Валенсия също. Атлетико обаче ми е по на сърце" (5:50 мин.)

Николас е роден в София, живял е във Валенсия (7:00 мин.)

"Тате, може ли да ме запишеш да тренирам футбол", обръща се талантът към легендарния си баща, когато е на 6 години. Николас започва в школата на Барса БГ, където треньор му е Светлин Мирчев. "След това преминах през ЦСКА, Септември (Сф), Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948", разказа Пенев-младши (8:30 мин.)

"Баща ми се зарадва, когато за първи път му казах..." (9:35 мин.)

"Той за мен е не само баща, но и модел за подражение и идол" (10:30 мин.)

"Брат ми Любослав е 8 години по-голям от мен. Не се е занимавал професионално с футбол. Той се развива в своя сфера, вече е голям, поддържаме контакт. Следи представянето на Хебър. Чуваме се преди мачове, коментираме" (10:50 мин.)

"Нашето семейство е от ЦСКА. Майка ми е от ЦСКА, аз като малък играх за ЦСКА, ходил съм на мачове. Дай Боже да играя за ЦСКА - най-големият отбор в България. За всеки футболист би било чест да защитава цветовете на ЦСКА. Има я тръпката, когато играя срещу ЦСКА. Не може да се обясни, трябва да се почувства" (12:37 мин.)

"Дай Боже да видя ЦСКА отново шампион" (13:56 мин.)

"Чувството беше неописуемо", разказа Николас за един от най-паметните му мачове до момента, който е точно срещу "армейците" (15:20 мин.)

Разказа за татуировките си, една от тях е на врата му, където пише "устойчивост" (16:10 мин.)

"Спокоен човек съм, обичам да прекарвам време със семейството и приятелите. Обичам да плувам, това е хобито ми" (19:30 мин.)

"Най-великият футболист е Кристиано Роналдо. Ако го видя на живо, бих се притеснил, но бих го попитал да ми разкаже в детайли как е постигнал всичко това" (20:40 мин.)

"Обичам да посещавам по-топли страни. Гърция е любимата ми дестинация" (22:00 мин.)

"С баща ми водим пълноценна комуникация. Не се сещам кога за последно ми се е карал. Винаги ми казва да вярвам в себе си, да съм постоянен, да продължавам да работя, че винаги може по-добре. Той е перфекционист и максималист, показал го е през годините" (23:00 мин.)

"Никога досега не са ме викали в някой от юношеските ни национални отбори, не зная защо и не е моя работа. Така са преценили" (26:20 мин.)

Разпитвал ли е татко си за тежкия момент с болестта, заради която отпада от състава за САЩ`94 - "Да, това е един неприятен момент за всеки футболист. Аз вярвам, че Господ дава най-тежките си предизвикателства на най-силните си бойци. Смятам, че всеки е много горд, че го е превъзмогнал и преживял. Баща ми е много силен. Надявам се един ден да го направя горд баща" (27:20 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ