Треньорът на “Левски” Николай Митов отново бе интересен и емоционален. Воденият от него тим победи с 1:0 Лудогорец в директен двубой за титлата и е на победа от нея.

“Първи сме! Това е положението. Утре във вестниците ще пише – “Левски” е първи. Това е!”, заяви Митов на пистата, след което продължи на пресконференцията.

„Има още един мач, но това е голяма крачка към титлата. Мисля, че отборът, който желаеше победата от първата до последната минута победи. Ние желаехме много победата. Умора няма. Когато футболистите и нашата велика публика са заедно, ние сме непобедими. Аз от дете познавам този Левски. Щастлив съм. Имаме още един мач срещу Славия“, коментира Митов.

„Победата е много важна, защото е крачка към шампионската титла. Ако победим Славия, ще станем шампиони. Наясно съм с нещата. Знам потенциалът на отбора и как той трябва да се развива. Аз знам едно нещо нещо, че късметът ходи при силния. Не искам да правя планове. Знам какво да направя през следващия сезон. Когато подпиша, задавайте ми много въпроси. Договорът ми е до юни. Утре във вестници ще бъдем първи. С дух, воля и характер успяхме да победим“, добави специалистът.

„Аз съм казал на моята жена и на баща ми мачове да не гледат. Никога нищо не ми е било сервирано на тепсия. Всичко ми е с труд. Късметът го има във футбола. Няма да празнуваме. Ще празнуваме, когато спечелим всичко. Нормално е да има радост и емоции. Съвсем нормално е да се радват. Аз съм свалил момчетата на земята. Казах на футболистите да внимават какво говорят пред журналистите.“

„Не искам трудът на моите футболисти да бъде омаловажаван. Ние през целия мач ги мачкахме. Ние през цялото време контролирахме играта. Постъпката ми, че нахлух на терена не е добра. Съжалявам. Не мога да говоря за играчи от другия отбор. Това няма как да стане. Загубата от Берое ни подейства положително. Тя накара отборът да се вдигне”, допълни Митов.

„Всички тези хора са “Левски”. Няма късмет, когато искаш да победиш. Късметът идва при силния. Няма да изпуснем питомното“, завърши Николай Митов.