Ивелин Попов бе избран за най-добър футболист на България за 2016 година. Спортните журналисти го предпочетоха пред Светослав Дяков и Владислав Стоянов.

Нападателят на Спартак (Москва) събра 161 точки, Дяков остана със 158, а Владислав Стоянов има 90 точки.

„Усещането е приятно, защото хората са ме оценили. Получи се оспорвана анкета. Очаквах някой от Лудогорец да спечели, защото се представя изключително добре”, откровен бе победителят за 2016 година Ивелин Попов.

"Надявам се да стана шампион на Русия. Оставам в Спартак, това са спекулации за Турция. Пишат се фантасмагории. Нито един от Спартак не ми се е обадил да ми каже, че ще ме продават. Това, което търся в Спартак, го намирам и съм доволен. Все още ми е рано да търся супер големите пари. Надявам се 2017 година да е по-добра откъм резултати. Не толкова играта да се подобри, колкото резултатите, защото те ще върнат хората по трибуните", допълни нападателят на руския гранд.

Ивелин Попов се обърна и към съпругата си Елена, която бе сред присъстващите: "Миналата година беше бременна и не успя да дойдеш на церемонията. Обещах ти, че ще дойдеш тази година и си спазих поредното обещание."

"Наградата посвещавам и на баща ми, който днес има имен ден. Не съм му купил подарък, затова тази награда е за него", каза още Попов.