Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев бе щастлив след обрата и победата с 2:1 при визитата на Пирин Благоевград в първия кръг от плейофната фаза на efbet Лига.

"Не влязохме добре в мача. Допуснахме гол след наша неточност. Намерихме сили да обърнем резултата, играта в наша полза. Момчетата се постараха да направят каквото е възможно и каквото зависи от нас да се преборим най-вече със себе си и да направим така, че да спечелим мача. Не е нито гостоприемно място Благоевград, не е нито приятно да се играе 40 минути с човек по-малко, но шапки долу за труда на целия отбор", започна Христо Янев след мача.

"Повратният момент беше, че не наведохме глава след като ни вкара гол Пирин. Показахме добра игра. Опитахме се да сътворим атаки. Много е трудно да играеш срещу отбор, който е добре компактен в защита. Пирин са именно такъв. Разполагат с много добри футболисти. Повратният момент беше това, че нямаше вече на къде на отстъпваме, трябваше да направим всичко възможно да променим изхода на мача за нас. Изключително изпълнение на Ачков. Ще бъде навреме, ако успеем да се спасим. Това е моята цел, това е целта на ръководството, на футболистите. Не трябва да се отказваме, не трябва да спираме да вярваме. Трябва да опитаме всичко, на което сме способни. С всички отбори, с които играем, сме врагове за 90 минути. Не трябва да забравяме уважението и респекта помежду си, защото след като свърши футболният мач, ние трябва да бъдем хора и да запазим човешки си отношения", добави наставникът на врачани.

"Нужно е да запазим концентрация в тренировъчния процес. Нужно е да бъдем единни в съблекалнята. Нужно е да запазим баланса в отбора, който имаме в последните мачове. Надявам се всички тези футболисти, които днес паднаха, получиха контузии, да бъдат добре в този период. Идва много навреме тази пауза за нас. Опитвам се всеки един път да покажа на отбора, че като стъпиш на терена, трябва да го правиш със самочувствие, с желание. Знам, че много малко хора вярват в онова, което правим", завърши специалистът.