"Нова телевизия" се е отказала в последния момент да стане третата медия, която да предава мачове от първенството. Причина за това са "блокираните часове", които БФС въвежда от следващия сезон. Именно "Нова телевизия" е основният губещ, защото чрез "Диема" и "Нова спорт" излъчва мачове от английската Висша лига.

От БФС пратили още миналата седмица искането си до УЕФА в събота следобед да не се излъчват мачове от европейски първенства. По регламент всяка федерация може да въведе забраната за други тв излъчвания само в един ден от уикенда, като поясът обхваща два часа и половина.

Така например през август и септември, когато срещите от "А" група ще бъдат от 18 часа, няма да се излъчват западноевропейски първенства между 18 и 20:30 ч. Според първоначалните договорки "Нова телевизия" трябвало да плаща 1 милион лева на година за правата върху българското първенство и да излъчва по една среща на кръг.

Посредникът при преговорите за телевизионните права Валентин Михов вчера окончателно обяви, че БНТ и ТВ7 ще предават само по 1 мач от всеки кръг през новия сезон. Предвидените за излъчване срещи този уикенд са столичните дербита Локомотив (София) - ЦСКА и "Левски" - Славия.