Бившият шеф на ПФЛ и посредник при преговорите за телевизионните права Валентин Михов потвърди новината на БЛИЦ и заяви, че БНТ и ТВ7 ще предават само по 1 мач от всеки кръг през новия сезон в "А" група. Предвидените за излъчване срещи този уикенд са столичните дербита Локомотив (София) - ЦСКА и "Левски" - Славия.

"Мога да успокоя зрителите на българския футбол. Ще гледат 2 мача през уикенда от българското първенство. Всички запалянковци и фенове могат да бъдат спокойни. От първия кръг БНТ ще излъчи Локо (Сф) - ЦСКА, а ТВ7 ще предава "Левски" - Славия", информира Михов.

"Днес получих писмото от БФС. Утре банковата гаранция е във футболния съюз, мисля, че до петък всичко ще е наред", добави пред "Гонг" бившият шеф на ПФЛ.

"Двете телевизии ще дават по един мач на кръг", уточни Михов, потвърждавайки, че сумата за телевизионните права е 6 милиона лева.

"Програмата е ясна, трябва да се уточнят часовете. Ще се съобразим и със изискванията на футболните клубове, които играят в евротурнирите. Няма да има мачове от 21 часа. Засега БНТ са абсолютно коректни. Благодарим на правителството, че помогна БНТ да дава мачовете, както и на шефовете на ТВ7, които по този начин помагат на футбола ни", каза още Вальо Михов.