Здрава битка очаква днес Литекс в гостуването на Славия от 22-ия кръг на "А" група. "Оранжевите" изненадващо са претендент не само за местата в евротурнирите, но са и скрит фаворит за шампионската титла след издънки на Лудогорец, "Левски" и ЦСКА.

При успех днес ловчанлии ще се доближат на две точки от шампиона Лудогорец, който в понеделник приема Локо (Пд), както и на 3 зад "сините", които оглавиха класирането в "А" група след вчерашното измъчено 2:1 над Локо (Сф).

Проблемът пред наставника на Славия Вили Вуцов е свързан с Радослав Димитров. Десният защитник пропусна срещата заради натрупани жълти картони. Очаква се неговото място да заеме Димо Атанасов. На върха на атаката пък може да започне Радослав Димитров. При загубата от Локо (Сф) (0:1) в миналия кръг юношата на "белите" се появи като резерва.

Приблеми около състава няма Христо Стоичков. Камата ще заложи на най-добрите си футболисти по пътя за Европа. Почти сигурно на терена ще се завърнат Симеон Славчев и Исмаил Иса, които получиха почивка в последните два мача на отбора за сметка на Момчил Цветанов и Жуниор. Срещата е много специална за звездата на тима Георги Миланов, който днес ще запише мач №100 за "оранжевите" и в кариерата си в родния шампионат.

Това е първи дуел между треньорите на двата отбора. Те единствено са били съперници като футболисти.

Славия - Литекс
Днес от 15:00 часа
Пряко по БНТ1
Съдия: Таско Тасков

Вероятни състави:

logo_Slavia.jpgСЛАВИЯ: Петков, Филипов, Желев, Златков, Атанасов, Сандански, Янчев, Попара, Ливраменто, Галин Иванов, Василев
Резерви: И. Иванов, Генев, Дяков, Васев, Лазаров, П. Димитров, Антонов
Треньор: Велислав Вуцов



lit.jpgЛитекс:  Пиргов, Попов, Ил. Миланов, Грозев, Божков, Славчев, Цветков, Ванжер, Г. Милано, Ваюши, Иса
Резерви: Александров, Динчев, Недялков, Десподов, Цветанов, Костадинов, Жуниор
Треньор: Христо Стоичков



През есента: Литекс - Славия 5:0

Любопитни факти:

Славия е един от трите клуба с двуцифрен брой победи над ловчанлии в "А" група - 10, другите два са "Левски" (16) и ЦСКА (13).

0:5 срещу ловчанлии в 7-ия кръг бе най-голямото поражение за "белите" през настоящия сезон.

Радослав Димитров ще пропусне първи шампионатен двубой от 5 май м.г.. Оттогава той е 24 срещи тутляр без нито една смяна.

Ловчанлии са водачи в пролетното класиране с 14 точки от 18 възможни, пред "Ботев" Пд и ЦСКА с по 13. Само Литекс и Лудогорец нямат загуба през втория дял от сезона.

"Оранжевите" са отборът с най-много изразителни победи с три и повече гола разлика от началото на сезона.

Георги Миланов ще изиграе своя стотен мач в "А" група, досега той е отбелязал 26 гола, с които дели деветото място на ранглистата на клуба с Ивелин Попов.

Любопитните факти са от вестник "Тема спорт"