Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков се изказа остро по адрес на треньора и футболистите след загубата с 0:2 от Литекс на стадион „Българска армия“.

„Имахме желание, но просто късметът липсваше. Действително не беше това, което трябваше да бъде. Първи мач на „Армията“. Видяхте колко трудности претърпяхме, за да се върнем на „Българска армия“. Видяхте какви усилия положихме ръководството и собствениците и мисля, че треньорското ръководството и футболистите трябва да бъдат благодарни за това. Не видях такова нещо. Трябваше да се борят до край и на всяка цена да искат победата, защото това беше важен мач. Възлов мач за нас, съжалявам. Лоши са нещата. Наистина не вървят както трябваше и в тази насока, в която искахме да бъдат. Трудни са нещата, но няма как да се отказваме. Предстоят нови срещи, борба за Купата, може би това ще остане като приоритет. Естествено е да вземем някакви мерки. От мен ако зависи бих взел крайни мерки. Това е ЦСКА. Не може на „Българска армия“ да играеш така безлично и да не побеждаваш. Бях сигурен, че днес ще победим. Срамно е“, изригна изпълнителният директор Венцислав Живков.

„Имаме достатъчно спортни хора в клуба. Аз не мога да дам обяснение за това, че нямат стил и начин на игра. Всеки трябва да си понесе отговорността. Питайте треньора на пресконференцията защо не играе ЦСКА. Всеки трябва да застане пред вас, а не да си тръгва преди да е свършил мача. Когато побеждаваме всички са тук пред микрофоните, а когато не върви отбора, аз давам отговори, които не са подходящи да излизат от моята уста, защото аз не разбирам от футбол. Имаме толкова много назначени хора, спортни хора, скаути, какво ли не“, каза още шефът на ЦСКА.

„Промените ги правят собствениците. Аз изпълнявам техните нареждания. Дори и да направят промени няма да сгрешат. Не може толкова време да играем толкова безлично. Не може след тази еуфория да се върнем тук, пред толкова хора и пак да играем така безлично“, сподели Живков./БЛИЦ