Легендарният Христо Стоичков начело на Литекс победи ЦСКА с 1:0 в мач от първия кръг на “А” група. Камата спази обещанието си, че ще спечели срещу “червените”, въпреки че съвсем скоро може да стане президент на клуба от Борисовата градина. Именно заради събитията от последните дни, които свързват Ицо с ЦСКА, се смяташе, че “армейците” може да победят безпроблемно в Ловеч.

“Само един некадърник може да говори тези неща. Няма какво да честитите, доволен съм от старанието на момчетата. Миналата година ме набедиха, че съм продал мача с ЦСКА. Който ме познава, знае, че моето име не се продава за 2 стотинки, както някои от по-високите етажи на БФС се продадоха. Няма да се продам за сметка на тях. Видяхте какво направиха в Европа. Когато се подиграват с българския футбол, там ни е мястото“, заяви Стоичков.

“За мен най-важното е, че момчетата се трудиха. Това, което искаше треньорът, не го изпълниха на сто процента, но показаха характер. Днес това беше техният мач. Някои хора играха за първи път в “А” група. Пиша им не шест, а десет, защото с такъв млад отбор...”, допълни Камата.

Стоичков коментира скандиранията на публиката на ЦСКА по време на мача. Феновете няколко пъти викаха: “Стоичков, президент!”: “Да ви кажа честно, много малко обръщам внимание, защото, когато си професионалист, е важно да гледаш момчетата в очите. Публиката на ЦСКА винаги ме е обичала и ще ме обича, защото съм дал нещо на клуба. Едно голямо благодаря. Мен не ме е срам да отида на някой стадион, не ме е срам, когато падаме и бием, за разлика от някои други, които се крият като мишки.”

Камата отговори на въпрос, дали остава в Литекс, или отива в ЦСКА: “Задай ми друг въпрос. Искам да ходя да си почивам, да видя щерките и жена си.”/БЛИЦ