Домакинът Етър стартира с минимална загуба с 0:1 участието си в първа група на четвъртото издание на турнира по футбол в памет на легендата Трифон Иванов. Възпитаниците на треньора Стефан Данаилов отстъпиха на Берое. 

Единственото попадение в срещата падна в 58-ата минута. Точен за гостите бе Борис Тодев. Любопитно е, че в 13-ата минута той пропусна дузпа, стреляйки от бялата точка в страничния стълб. Третият участник в групата е столичният Левски.

Надпреварата на стадион „Ивайло“ е на Футбол 9, за дeцa, poдeни cлeд 1 янyapи 2008 г. Играят се две полувремена от по 30 минути.

В другата група Черноморец 1919 (Бургас) падна от горнооряховския Локомотив с 0:2. Малките „железничари“ имаха предимство през цялата среща и напълно заслужиха успеха. В герой за тима на Йордан Петров се превърна Георги Дачев, забил двете попадения в 12-ата и 21-ата минути. В тази група другият участник е ЦСКА. 

Съорганизаторите Община Велико Търново, Зоналния съвет на БФС и ОП „Спортни имоти и прояви“ са осигурили чудесни условия за малките футболисти. Заради високите температури за резервните състезатели, които са около двата разчертани терена, са поставени сенници, осигурена e вода, за гостуващите тимове храната и спането са безплатни.

На финала се очаква да присъства майката на Трифон Иванов – леля Маринка, която по традиция награждава призьорите в турнира.

Първите три отбора в класирането ще бъдат отличени с красиви купи и медали, статуетка на името на Трифон Иванов ще получи избраният за най-добър футболист.