Столичният общински съвет е направил първата крачка, която ще позволи на Левски да започне опити за ремонт на стадион „Георги Аспарухов“.

Общинският съветник Симеон Ставрев съобщи на профила си във „Фейсбук“, че СОК е поискал придобиване на собствеността на стадиона и прилежащите му терени. В момента те са владение на държавата.

„Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“ - взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли „Герена“ на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя „Левски“ да получи нов стадион“, написа Ставрев във „Фейсбук“.

Както е известно, Левски сключи договор за разсрочване на задълженията си към столичната община и заяви намерението си да започне реконструкция на стадион „Георги Аспарухов“. Изчистването на дълговете е една от първите крачки за това, а другата е собствеността на съоръжението да премине от държавно в общинско владение.