Славия и ЦСКА направиха зрелищно равенство 3:3 в дербито на 23-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години, състояло се на "Овча купел". "Белите" започнаха двубоя много по-активно, но нямаха късмет да поведат в резултата, а противно на логиката "червените" вкараха два гола чрез Марио Йорданов - в 26-ата и в 43-ата минути.

Домакините намалиха изоставането си в 51-ата чрез автогол на вратаря на ЦСКА Слави Петров. 11 минути по-късно Китан Василев изравни след точно изпълнение на дузпа, но ЦСКА пак взе аванс чрез попадение на Иван Ангушев в 73-ата минута.

Три минути преди края на редовното време Славия остана с човек по-малко заради втори жълт и съответно червен картон на Сашо Сашов. Въпреки това "белите" показаха дух и изравниха чрез Йордан Попов броени секунди преди последния съдийски сигнал.

Равенството свали Славия поне за момента на пето място в класирането с актив от 42 точки след 19 изиграни двубоя. Всички тимове, които са по-напред в класирането от "белите", имат мачове повече. Лидерът Лудогорец е с 47 точки от 20 двубоя. ЦСКА е четвърти с 44 точки от 22 мача.