Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев остана доволен от успеха над Левски в дербито от 12-ия кръг на efbet Лига. Ето какво каза наставникът:

"Победата беше извоювана със страшно голямо желание от нашите футболисти. В четвъртък имахме много тежък двубой. Изразходихме се както физически и емоционално срещу Ференцварош.  Имахме малко време да се възстановим. Чест прави на футболистите, които играха днес, че дадоха всичко, на което са способни, за да можем да победим."

"Играхме отборите, които сме на първо и второ място, така че когато и да вкараш е добре. Ние си следваме плана до последно. От малкото положения се възползвахме. Срещу отбор като Левски няма как да имаш много положения, а само две-три и трябва да ги използваш", допълни Генчев.

"Ние играем на три фронта, така че трябва да имаме равностойни футболисти. За щастие ги имаме и ги използваме. За днес не беше трудно да вдигнем мотивацията. Труден момент е, когато играем срещу някой отбор от долната част на таблицата. За това бях доволен, че трябваше да играем именно срещу Левски днес. Ние имаме много добри офанзивни футболисти, но когато играем в защита трябва целия отбор да помага и точно в тази насока работим във всеки един момент. В момента отборът има самочувствие и увереност и се надявам това да се запази и след паузата за националните отбори", добави още той.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020