Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на Левски и поведе еднолично в класирането на efbet Лига. След осмата поредна победа във всички турнири "орлите" дръпнаха с 4 точки пред "сините". Лудогорец събра 30 в актива си, а тимът на Петър Хубчев е втори с 26. Също толкова има и Локомотив (Пловдив).

В дербито в Разград тази вечер шампионите отново демонстрираха класата си, макар с променен състав и без някои основни футболисти. И след като реализираха две от положенията си, избраниците на Станислав Генчев заслужено се поздравиха с успеха, напомняйки на "сините" кой е господарят. 

Това беше 11-и пореден мач в Разград, в който Левски не съумява да стигне до победата. "Сините" също имаха шансове, но направиха пропуски, а и на няколко пъти Пламен Илиев се намесваше отлично.

"Орлите" успяха да поведат в резултата още при първата ситуация пред Милан Миятович. В 16-ата минута Мавис Чибота откри резултата, след като беше оставен непокрит в наказателното поле на столичани и реализира отблизо - 1:0. В 80-ата Клаудиу Кешерю подпечата успеха на домакините, реализирайки за крайното 2:0. Това е осми гол за румънеца от началото на сезона в efbet Лига.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Tреньорът на шампионите Станислав Генчев направи няколко промени в сравнение титулярите от победата с 3:0 над Ференцварош в Лига Европа в четвъртък. На местата на контузените Сисиньо и Джоди Лукоки срещу Левски стартираха Джордан Икоко и Мавис Чибота. Героят от гостуването в Будапеща Рафаел Форстър също остана извън групата, получавайки почивка. На мястото му в центъра на защитата до Драгош Григоре започна Георги Терзиев. Яцек Гуралски този път започна титуляр, а Абел Анисе остана на пейката. 

Петър Хубчев пък разчиташе на най-доброто, изключвайки Станислав Костов, който е трайно контузен. Донякъде за изненада може да бъде считано наличието на Нуно Рейш сред титулярите за сметка на Янис Каргас. Найджъл Робърта водеше атаката, но отбраната в зелено го наутрализира и почти не му даваше възможност да играе с топката. 

Пред Левски се откри шанс още в първата минута, когато Нашименто получи подаване от Паулиньо, но стреля слабо и Илиев спаси без проблем. 

В 13-ата Пламен Илиев се намеси решително и не позволи на бившия си отбор да поведе. Капитанът на "сините" Живко Миланов изпълни пряк свободен удар, топката летеше към горния десен ъгъл на националния страж, който демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

Малко след това Мартин Райнов засече с глава центрираната от Нашименто топка, изпращайки я покрай целта. Последва отличен рейд на Жоржиньо, който беше спрян на границата на наказателното поле с нарушение от Хали Тиам. Халфът на Левски получи жълт картон, а след изпълнението на Кешерю топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

До края на първата част Чибота затрудни "сините" още веднъж. Крилото на шампионите стреля над греда. В последната минута на полувремето футболистите на Петър Хубчев организираха добра атака, която завърши с опасен удар на Тиам, но без успех и почивката дойде при преднина на "орлите" с 1:0.

Втората част започна с жълт картон на Миланов. Последва прекратява на двубоя за две минути, тъй като нямаше видимост на терена от множеството факли и димки, които феновете на Левски запалиха. Последваха слаби минути и за двата отбора.

В 67-ата минута Робърта стреля извън целта, а малко след това Хубчев потърси промяна - пусна Франко Мазурек на мястото на Нашименто.

В 73-ата Кешерю се озова очи в очи срещу Миятович след пас с пета на Марселиньо. Румънецът стреля силно, но черногорецът спаси. Голмайсторът на шампионите все пак успя да се разпише. В 80-ата минута Кешерю се пребори с Ейолфсон в наказателното поле на "сините" след центриране на Икоко, пращайки топката в мрежата на Миятович - 2:0.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020