За нуждата от нови лица в политиката, и по-точно в местната власт говиориха в изборното студио на bTV  бившите телевизионери и не само Мартин Захариев, Нидал Алгафари и Петър Курумбашев.

„ГЕРБ остава първа политическа сила, но не може да имат същия резултат и брой общини, както предишния път. БСП отиват към второ място като политическа сила от третото място на предишните избори”, заяви Петър Курумбашев в студиото на bTV.

„Трябва да поздравим гражданските кандидати на тези избори като Борис Бонев от „Спаси София”, категоричен е  Курумбашев.

„Статуквото се запазва”, съгласен е и Мартин Захариев, според когото е „хубаво, че София ще се управлява от жена, те са по-грижовни”.

„Кампанията на тези местни избори беше изключително скучна", отбеляза Нидал Алгафари, който не е оптимист за бъдещото управление на София.

„Единственият светъл лъч на изборите беше Борис Бонев”, смята Мартин Захариев.

Според Алгафари, Бонев е събрал негативния вот на софиянци и неговите избиратели са от младото поколение на „интернет и технологиите”.

„Не мисля, че хората гласували за Бонев и Игнатов са преместваеми и ще гласуват на втори тур. Ако призоват към това да се гласува за някой, това може да има негативен ефект за тях”, смята Курумбашев.