Изборният ден на 26 май е носител на кармична разплата между партиите, вътре и извън парламента, на мъст заради трупана с години неприязън. Разплата между партиите и техните избирателище доведе до промяна на вота на избирателите. Така астрологът Светлана Тилкова – Алена коментира предстоящия вот за европарламента пред Труд.
Астрологичната картина за изборите е ясна – толкова агресия, подлост, насъскване на омраза и лъжи, безскрупулна манипулация на най-първичната част от електората на някои от участниците в изборите, мисля, че досега не сме преживявали, уточнява тя. Според нея партиите ще се наредят по следния начин – ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, АТАКА.

„Изборният ден е най-благосклонен към ГЕРБ и дава възможност за отлично представяне на изборите, нови симпатизанти и възвръщане на доверието към партията”, казва Алена.

Оказва, че за БСП денят също е благосклонен и дава шанс на партията да постигне приемливи резултати. „Но заложат ли на омразата в говоренето и на агресивна кампания, сякаш се готвят за бой последен, трудно ще постигнат партийните си мечти”, прогнозира астрологът. По думите й ДПС са в лична година на глобална промяна, положителна или отрицателна зависи от тях самите. Ако си навредят, самище го сторят, без външна намеса, което ще им отнеме евродепутат.

Правилно водената кампания им осигурява планираните евродепутати. „Обединените патриоти“ не биваше да се отказват от общо участие. Печелившият им ход беше да са единни и да се явят с обща листа, въпреки междуличностните кризи в отношенията на техните лидери. Губеща е всяка партия – сама за себе си”, отчита Алена.

„Появата на Бойко Борисов винаги успокоява, внася доверие и яснота, а тези избори както и номера на бюлетината 12 изискват от него и му обещават позитивно повлияване на изборния резултат на ГЕРБ. От него се иска присъствие не в телевизионните студия, а разговори по места, сред хората, навсякъде, където е възможно, всекидневно”, съветва асторологът.

Съгласно глобалната астрологична картина, изненади към този момент не се очакват. Дори нова формация да има евродепутат, то ще е изключение заради грешни послания от водещите политически партии. Можем да обърнем внимание на „Демократична България” – коалицията е балон, форма без съдържание, и „АБВ” – Коалиция за България заради името, познато и обвързано с БСП, може да дръпне гласове от БСП в полза на АБВ, които при отлив от редиците на АБВ няма да се върнат към БСП, уточнява тя.

За следващия вот през есента партиите, подписали споразумения с партньори за подкрепа, а също и коалициите са длъжни да се освободят от страховете си, да преценят кои от тези партньори ги дърпат към проблеми и провал и ако имат сили, достойнство и увереност в успеха си, да се явят на изборите самостоятелно. Такава е повелята на годината на Юпитер, който е воин единак, не обича съглашенията, завършва прогнозата си Алена.

Планетарни аспекти, които ще повлияят
Повелята на годината на Юпитер и на Земния глиган е почтеност или бързо наказание за блесналата непочтеност. Обвързана с композитната карта на раждането на България и изборният ден обещава глобални промени, които някои ще се опитат да осъществят с агресия, опит за подмамване и купуване на гласове. Разобличаването ще е светкавично. Това важи за всички, без изключение, които ще участват на изборите за евродепутати.

Юпитер е ретрограден в Стрелец
Юпитер прави хората лесно манипулиреуми, но и склонни потискащо сериозно да приемат живота, себе си и околните. Заради наивна доверчивост мнозина ще приемат лъжата за истина и обратно, фанатично отхвърляйки всичко различно от вече формираното им мнение.

Сатурн е ретрограден в Козирог
Ретроградният Сатурн в Козирог винаги разкрива някаква скрита истина, в случая – че мнозина градят материалното си благополучие, което не винаги е в сферата на законността, възползвайки се от положението си. Сатурн предупреждава за изборите – който не разговаря лично с избирателите си е губещ.