Всички се откръстиха от него, такъв закон няма. Ще говорим за нероден Петко. Така коментира мракобесния закон на Асен Василев бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев в ефира на „Събуди се“ по Нова тв.

„Трябва ни истински закон за националната сигурност и да помага за взаимодействието между отделните служби. Доскоро си мислехме, че войната е нещо абстрактно и то не ни засяга, а сега виждаме, че украинската отбрана се държи основно на действията на батальоните на МВР, това е еквивалент на нашата жандармерия“, обясни той.

Той коментира и случая с гробищната мафия:

„Мога да ви разкажа и още по-страшни неща, но не е подходящо да е в 8:30 сутринта. Имал съм случаи с взривяване на офиси на погребални фирми, кражби на трупове, поръчвания, пребивания, некрофилия. Нека говорим за нещо друго“, помоли Георгиев.

Той бе помолен да коментира и изчезването на IT специалиста:

„Всяко изчезване на човек е изключително сериозно. Една от версиите е отвличане, тъй че е по-добре да говорим малко по темата. Сигурен съм, че главсекът на МВР вече е сформирал група от специалисти, които да разплетат загадката“, каза той.

„За щастие този тип отвличания, с които аз се борих едно време, не съществуват към момента. Надявам се, че колегите четат методиките, за да са подготвени, ако този бич отново се появи“, каза Георгиев.

„Всички за арестите каза българският съд, след като той е казал нещо, всички останали мълчат“, каза той по повод арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов.