"Краят на неуспешния парламент. Какво свършиха депутатите за 52 дни? В последните два парламента ситуацията е "ние много искахме да го направим, но те не ни дадоха". Ние трябва да разберем, че дневният ред на обществото и нуждите на хората са различни от това да гледаме театър всеки ден", това заяви пред България он Ер депутатът от БСП Крум Дончев."Минахме през две кампании, показаха се платформи, но не видяхме реализация. Трябва да се приключи с участието на политици в телевизионни предавания и създаването на PR комисии. Това, към което трябва да пристъпим, е към реализацията на политики и идеи. Гражданите са свидетели какво се случва. Инфлационните процеси, които минаха и ще продължат, са много големи", допълни още социалистът.

Той изрази неодобрението си към намаляването на бюджетния дефицит по време на криза.

"Как може в ситуация на криза да искаш намаление на бюджетен дефицит - коя нормална държава го прави?! Тук оправданието остава в закона, това е едно подаване на топката. Ние не успяхме да реализираме нашия проектозакон за преизчисляване на пенсиите, но предизвикахме нещо много по-голямо - и тук БСП е големият печеливш - от 2016 година поставихме на масата преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите на пенсионерите, сега успяхме в тази трудна ситуация", коментира Дончев.

Социалистът посочи, че от партията нямат никакви опасения от новия проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.
"БСП не се притеснява от този проект. Ние говорим за идеология, ценности и идеали, и днес чухме от президента Радев, че подкрепя ценности, равенство, солидарност, насочени именно към социалистите. Тук хипотезите са само две, няма повече. Едната е, ако той не е уведомен от неговите министри -  това е нож в гърба му. Ако подкрепи този проект, е нож в гърба на социалистите, но да не забравяме, че социалистите го направиха президент", подчерта той.

Дончев отрече да готвят друг вариант за кандидат-президент.

"Нашите хора вярват, че той ще остане лоялен към нас. Няма вариант БСП да не подкрепи Радев", категоричен е червеният депутат. 

Гледайте целия разговор във видеото.