Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев разкритикува постъпката на президента Румен Радев, който отиде на визита в Естония, знаейки, че е имал контакт със заразен с К-19. Това той направи в профила си във Фейсбук. 


По думите му не е било необходимо Радев да присъства физически на срещата "На три морета", защото тя е била виртуална. 

Въпрос на манталитет: Пример 1: на 16 октомври финландският премиер Сана Марин напусна срещата на Съвета на ЕС и се постави под карантина, защото разбрала, че е била в 1 стая със заразен депутат.

Пример 2: на 19 октомври Румен Радев отлита за Естония, въпреки че знае, че бил в пряк контакт със заразен от Ковид.Там той е посрещнат от президента на Естония и я застрашава от заразяване! Малко след това домакините разбират, че е бил в контакт и ПОСТАВЯТ под изолация цялата българска делегация и ПРЕУСТАНОВЯВАТ посещението им.

Пример 1 показва как постъпват отговорните политици по време на епидемия. Пример 2 е пълен резил, който унижава България в очите на нейните партньори и съюзници!

Трябва да се знае, че срещата в Талин е виртуална! На живо са били само домакините и две делегации - Българската и Полската. Всички останали - на видеовръзка. Нищо не е пречило Радев да се включи виртуално, без да застрашава президента.

Е, нямаше да може да се насладим на новите бални рокли и костюми на делегацията. Но тях така и не видяхме - само унижението и излагацията.