Горчив привкус след обявените имена в „Продължаваме промяната“ в Русе. Горчиво ми е и блудкаво, че отново промяната се оказа опашата подмяна. Не крия, че симпатизирам на Кирил Петков и Асен Василев, пише Мартина Василева, цитирана от dunavmost.com. 

Харесват ми момчешката им устременост, увереност в това, което правят и най-вече конкретните идеи, с които наистина могат да помогнат на окаяните българи да прескочат блатото на нищетата. Поне на теория.

Но! Оставам поразена от имената, които тук в Русе са представители на промяната. Защото де факто отново имаме шуробаджанащина в изпълнението.

Няма лошо в това един успял бизнесмен да се включи в политиката. Даже има такава практиката в други държави. Николай Събев е изкарал хляба си с работа в частния сектор, а не е висял на общинска или държавна хранилка. Дотук добре. Обаче появата на неговата адвокатка в листите на партията, тотално противоречи на принципа на прозрачност, чистота и прочие декларативно изречени думи от Петков и Василев.

Значи понеже г-н Събев добре си работи с адвокатката, що да не си я нареди на второ място в листата след него?

Ами то на тоя принцип той може да си назначи и братовчедите и половината си рода покрай него, нали така?! А какво беше заявено от „Продължаваме промяната“ – че няма да имат нищо общо със старите модели на управление, че ще има почтеност и прочие. Защото сме се нагледали на подобен тип „назначения“ още от комунистическо време, че чак до калинкинизирането на целия обществен ресурс от герберите. Те направо са виртуози в това.

Аз лично очаквах нови и млади лица. Образовани, неопетнени от политически интриги. Истински готови да бранят промяната и нейният трънлив път.
Омръзна ми да ме лъжат, гледайки ме в очите. Всичко да звучи красиво на думи, а пък на дела – пак същото. Заложете на умните, можещите и младите русенци. Докато съвсем не са избягали от родния град и България.