"Отдавна нещата са казани, това, което се появява са самите сценаристи без един, който ще води новото предаване, ще отговаря за новия проект, дали нова телевизия ли предаване. Намирам го за естествено предвид наближаващите парламентарни избори, трудно е да изиграе роля за местните избори.

Формацията се легитимира вече, ще видим дали Слави ще остане председател, дали ще се разширява", коментира пред Канал 3 журналистът Иван Гарелов. 

"Въпроси предизвикват мажоритарния вот и прекия избор на главен прокурор. Важно е какво се получава в крайна сметка – в САЩ главният прокурор е независима фигура и министър на правосъдието. На мен ми харесва това, че те могат да вземат решения.

Нашите съдии не трябва да са толкова ограничени при вземането на решения. Полфрийман не е освободен самостоятелно, а под влияние", заяви Гарелов.

Като биг бос: Слави на джип и с яка охрана учредява партията си скришом СНИМКИ

"Смятам, че доколкото познавам Слави, няма цел да бъде против всичко и да обере протестния вот. Той неведнъж пръв е заемал позиция по чувствителни теми и проблеми. Има изострена чувствителност, той ще взема политически решения, не само журналистически. Не знаем какво влияние ще има партията му.

Дали като балансьор или като опозиция, но няма да обере гласовете на системните партии. Има много играчи, които посягат към протестния вот. Те само крадат от гласовете" каза още той.

"Преди подписването на споразумението с Македония трябваше да бъдем по-меки към македонците.

Първи подробности за тайната партия на Слави, тръгнаха версии за провокатори СНИМКИ

След него създадохме само комисия, за да погребем проблема. Така уредихме историческите спорове, а другите?", коментира Гарелов.

"Гърците бяха единни в общественото влияние при признаването на новото име на Македония.

Вземал съм интервю от Константинос Мицотакис – бащата на сегашния премиер, защото той искаше позицията му да излезе първо в чужбина. Без подкрепата на Европа не може Македония да постигне целите си.

Нито едно от нашите действия не е по вътрешни убеждения. Поведохме западните Балкани към приемане в НАТО, защото това изискваха интересите. Сега пак заради изборите се надпреварваме да се правим на строги пред Македония.

Сигурно е, че ще подкрепим Македония. Другото не отговаря на позициите ни. За да защитим историята си, трябва да притежаваме и други средства", завърши Иван Гарелов.