"Ситуацията е съвсем различна. Говорим за формации, които тепърва трябва да се докажат на избирателите. Когато обединението се търси, за да се разруши нещо, не е добре за държавата."

Това коментира по повод предстоящите парламентарни избори политологът доц. Татяна Буруджиева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Появява се една партия, която обира гнева на управлението и стимулира хората да я подкрепят. Но по-голямата част, които биха подкрепили "Има такъв народ", са хора, които не са гласували в последните години. Затова с такава условност говорят изследванията, защото не се знае дали ще се мобилизират избирателите", посочи доц. Буруджиева.

По нейните думи сега не е времето за вътрешни скандали в БСП, защото така се разрушават твърдите ядра, които със сигурност ще отидат да гласуват.

"Ние май-забравихме, че БСП има правителство в сянка, то беше направено септември. Когато имаш правителство в сянка, винаги се стремиш да си огледален на съперника си - да имаш отговор на проблемите. Да видим дали ще има такъв отговор в листите", отбеляза политологът и добави, че политиците са част от ниската избирателна активност.

"Ако единствената ти цел е да унищожиш противника - това трябва да бъде на живот и смърт. Хората продължават да се чудят кого да изберат и нямат идея на кого да се доверят", допълни тя.

Нейното мнение споделя и политологът Анастас Стефанов от "Тренд", който пред Bulgaria ON AIR заяви, че Слави Трифонов безспорно е най-привлекателният обект за останалите партии в предстоящите избори.

"Той ще е най-ухажваният партньор при връчването на мандатите", смята Стефанов.

"БСП по-скоро се консолидираше и се подготвяше да се яви на изборите, докато когато е на власт, се проявят вътрешни спорове", добави той. По думите му "в политическата ни култура живеем в непрекъснато хронично търсене на алтернатива".

"Този, който е по-убедителен, печели вота. Ние търсим харизматична личност", отбеляза политологът и изрази мнение, че президентът Румен Радев е последователен в своя управленчески модел, но не е казал нищо ново и до предизборния ден ще напомня за себе си с такива изказвания.