Никой не може да обясни защо сега трябваше Божков да бъде подгонен, а не по-рано. За него осъдителното в цялата история е това, че не може да насъскваш феновете на отбора, който ти издържаш. Това каза журналистът Иван Гарелов в сутршния блок на БНТ. 

Гарелов е съгласен с твърдението, че прокуратурата трябва да е еднаква за всички, но не е съгласен с демонстративността. 

"Според него има е едно наместване на пластовете в управляващата "върхушка". Усеща се вътрешна битка в ГЕРБ, породено от борбата за бъдещето наследство на Борисов.

Последният пласт бизнесмени, формирали се през мутренските години на 90-те постепенно започват да си отиват и да бъдат подгонени от закона", каза още Иван Гарелов.

Журналистът коментира и ситуацията около президента Румен Радев: "Големият капитал, който има президентът Радев, е неговият авторитет. Най-много там ще бъде атакува, за да може да бъдат поне изравнени силите. Почва се от рано, което пък съвпада с интересите на главния прокурор".

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и началникът на политическият кабинет на президента Калоян Методиев коментира дали Радев ще прави своя политическа партия.

Според Гарелов ние отдавна вече сме навлезли в политическа криза, която в даден момент може да прерасне в парламентарна. Той отбеляза, че атаката срещу президента не е започнала сега.

Журналистът е на мнение, че се играе двойна роля: "Борисов е добрият, а в същото време атаките вървяха от страна на Цветан Цветанов. Този път атаките ще вървят чрез Гешев и всички очакват, че ще има второ СРС или нещо от този род".

"Ние си въобразяваме, че сме някакъв остров на спокойствието. Остров сме, но в никакъв случай не на спокойствието. Ние взаимно се избиваме помежду си.

Напрежението, което се чувства в населението е много силно и дори дребна случка може да взриви обстановката, каза той и добави, че всъщност са се случили много случки и то никак не дребни", каза още Гарелов.

"Ние досега казвахме, че хората са недоволни от липсата на достатъчно справедливост. Един човек, който живее вече добре, завижда на другия, който се е уреди много по-добре. Е, да, но не е така.

Водата е еднаква за всички, въздухът е еднакъв за всички, а виждаме, че нито водата вече достига, виждаме, че въздухът е все по-мръсен", каза журналистът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!