Моята прогноза още преди два месеца беше, че Меркел ще бъде избрана. Ние смятаме, че тя е виновна, че е отприщила вълната от бежанци. Германците не могат да си позволят обаче след Втората световна война да се говори, че се отнасят зле към чужденците. Тъй че те толерират политиката й. Разбира се, че има и изключения. Това заяви в "Събуди се" журналистът Иван Гарелов.
"Европа в момента е на кръстопът. След идването на Тръмп и Брекзит, Европа престана да бъде така красивия образ, ами се разколеба в своите действия, остана неподготвена. Създава се нов тандем - Макрон - Меркел, които могат да поведат ЕС напред", коментира той. 

"Толкова близо сме до ядрена война, колкото по времето на 60-те години и времето на "Карибската криза". Сега просто се говори повече. Мисля, че до ядрена война няма да се стигне, но някой ще спечели от този конфликт - САЩ, в лицето на Тръмп и Северна Корея", добави Гарелов. 

"Смятам, че скоро няма да си имаме закупен самолет", сподели Гарелов, според който конфликтът между президента и премиера ще продължи още време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!