Една бърза равносметка показва:

Миналата седмица прокуратурата обвини един от най-богатите българи – Васил Божков, заловено бе рекордно количество кокаин, стартираха операции за профилактика на криминалния контингент. Прокуратурата поиска и тълкуване на Конституцията за недосегаемостта на държавния глава.

Неделя вечер. Предаването на бТВ – „120 минути“ за пореден път демонстрира, че е далеч от съвременните стандарти за обективна журналистика. Водещият Светослав Иванов за пореден път показа своята зависимост от подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев. И всичко това се случва на фона на разобличителните разкрития на Цветомир Найденов, че бТВ и изданието на Прокопиев „Дневник“ са укривали в продължение на близо два месеца скандални факти и разкрития за бизнес-практиките на Васил Божков.

Светослав Иванов отново даде трибуна на „говорителите“ на Прокопиев – Бойко Рашков и Йово Николов, за които е добре известно, че са закостенели противници на независимостта на прокуратурата.

Рашков и Николов превзеха ефира на бТВ за да атакуват прокуратурата и в частност обвинител №1. Кабеларката бТВ, която твърди, че дава „всички гледни точки“ изобщо не е и търсила събеседник, който е на алтернативно мнение и не е противник на активността на прокуратурата.

Защо се случва това? Защото Светослав Иванов само след три седмици ще прибере хонорарче от Иво Прокопиев. Лицето на бТВ ще е за пореден път водещ на събитие, организирано от фирма на подсъдимия Прокопиев. 

И това не е всичко – съпругата на Светослав Иванов – бившата журналистка от бТВ e горд собственик на малка ПР-агенция. Дали е случайно, че именно нейната агенция ще е ангажирана за събитието на Прокопиев?

Конфликт на интереси, корупция в медиите или просто крах на журналистиката…в бТВ…