"Заплахата към Алексей Петров стои от повече от 10 години, вероятно е бил приел, че е отминала и нещата са от само себе си решени, но очевидно не е така.

Ако той някога е поел определен ангажимент пред голям криминален авторитет и не е изпълнил задълженията си, в този свят не се приемат извинения и не се връщат пари.

Разследващите трябва да тръгнат от информацията, която са получили от него по време на първите два атентата. Вероятно е споделил откъде очаква тази атака.

Не допускам, че ще се стигне до поръчителя, всичко е направено много професионално", това каза адвокат Людмил Рангелов.

Адвокат Людмил Рангелов

По думите му едва ли ще се намери и гилза. "Показните разстрели се случват постоянно, мутренските години не са си отивали", посочи той в сутрешния блок на Nova News. 

Относно казуса "Дебора" адвокатът сподели, че не се знае по какви критерии съдебните медици в Пловдив са определили черепно-мозъчната травма временна опасност за живота.

"Необходимо е да се установи безсъзнание, за да се определи средна телесна повреда. Необходимо е да се установи дали има обезобразяване. Това са няколко средни телесни повреди, за които е предвидено наказание до 6 години затвор", обясни Рангелов.

Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков смята, че при покушението срещу Петров охраната е била вероятно помолена да се отдалечи.

Ген. Тодор Коджейков

"Това се случва, ако охраняваното лице иска да проведе разговор, да бъде сам. Тогава налага на охраната рестриктивни мерки, свързани с неговото спокойствие, това е нормално.

Нидал Алгафари ексклузивно: Видях какво направи охраната на Алексей!

Колкото и добре да се пази едно лице, ако не се спазват закономерностите в охранителната дейност, ще се получи пробойна. В службите работят големи професионалнисти и не вярвам някой да е пропуснал информация, ако е имало такава", обясни той.

Според него хидрошоковите патрони са с кухи върхове и приемат формата на гъба при съприкосновение с тялото на човек.

"Могат да се купят във всеки един оръжеен магазин, не е строго секретен патрон, направен в лаборатория. Когато влезе в тялото се сплесква и намалява скоростта си, нанася сериозни поражения. Навиците му са следени дълго време", заяви Коджейков.

Целия разговор вижте във видеото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук