Най-видният протестър Мариан Башур изригна с коментар във "Фейсбук", който не остана незабелязан и даде поле за размисъл и анализ. 


"Всеки ден чуваме за известно име, познат, приятел или роднина, че са жертви на ковид. Нужно ли е заплахата да бъде по-близо, че някои хора да осъзнаят най-накрая къде се намираме и пред какво сме изправени?!!

Европейците се оказахме много тъп народ, разбиращ свободата като свободия. Жълтата раса заслужено ще ни командва следващите 100-1000 години. Не правителствата ни докараха до тук, а нашата индивидуална глупост и безотговорност!

За какво му е на Бил Гейтс да създава каквото и да е за да ни избие, като сами го правим?! В 21 век и целият напредък на науката и технологиите, а нашето мислене се разви колкото на мишка.

Съжалявам, че съм остър, но всеки ден гледам и чувам чудовищни глупости. Намираме се в надпревара, или вируса ще ни надвие, или ние него. За съжаление през април бях оптимист, че ще излезем бързо, оказах се наивник.

Нека спазваме елементарните правила за да опазим колкото си повече животи. Не агитирам никого, но аз ще се ваксинирам", пише той.