Срази ме безотговорността на Станислав Трифонов. В България, хората гласуват първо за личност, а след това за партия. Това коментира във "Фейсбук" Мажд Алгафари.

В случая, хората гласуваха за теб, като се надяваха да имаш смелостта да се изправиш пред всички политици и да ги завреш в...

Всички знаем, че възможността да съставиш стабилно правителство е невъзможна предвид политическите партии в парламента и неразбирателството между тях.

Какво ти пречеше, така или иначе щеше да върнеш мандата, да се изправиш пред президента и да заявиш:

- Г-н Президент. Благодаря Ви за връчването на мандат, но за съжаление, ние от ИТН няма да можем да съставим стабилен кабинет. Ето защо Ви връщам мандата.

Но да изпратиш друг, който да получи мандата - не те разбрах.

Антропологът проф. Ивайло Дичев също изрази във ФБ дълбокото си разочарование от решението на Слави Трифонов ИТН да върне мандата:

"Във ФБ страницата си Трифонов току-що каза, че веднага ще върне мандата. Може да има някакъв шанс кратко програмно правителство, ако президентът връчи мандата на ДБ, но едва ли. Може би вече е време да честитим на ГЕРБ и патерици. Язък за протестите!"

Сигурно разбирате защо на два път нашите хора са тропали по вратите на европейските монархии - добър ден, искате ли да ни станете цар? Ами явно сами не сме могли да се управляваме. И така до сега."