Пламен Дацов, Десислав Любомиров и Атанаска Китапова са съдиите, които по-рано днес пуснаха срещу смехотворната гаранция от 5 000 лв. Виктор Делигълъбов, който два пъти прегази жена на пътя в Самоков.

Позорното решение хвърля в смут всеки нормален български гражданин, който се надява на справедливост.

Абсурдното решение е взето от не кой да е, а от Пламен Дацов, който бе номиниран за член на Съдийската колегия.

Той и колегите му Десислав Любомиров и Атанаска Китапова се подиграха с българското правосъдие, като освободиха по живо, по здраво мъж, който по данни на МВР е направил опит да избяга, а след като е бил заловен, е установено, че има положителна проба за кокаин и други упойващи вещества.

Безсрамната постъпка на тримата магистрати за пореден път поставя тежки въпроси пред представителите на Темида за морала и отговорността. Всеки сам може да си отговори дали един опасен шофьор, прегазил два пъти невинна жена и то под въздействието на наркотици, е редно да се прибере вкъщи срещу джобна сума пари, вместо да бъде заключен в ареста.

Постановлението на Дацов и компания, вместо да има възпиращ ефект за типове като Виктор Делигълъбов, отваря широко вратите на хиляди нарушители да вилнеят безнаказано по родните пътища и магистрали.

Интересно дали протестърите начело с Христо Иванов и Николай Хаджигенов ще потърсят сметка на тримата съдии за безпардонното решени, или ще го приемат като постъпка на хора от тяхното котило и ще насочат гнева си към виновната им за всичко прокуратура. Въпросът, разбира се, е риторичен, като знаем какво подтиква действията им.