Защо Слави сега направи партията си, а не когато беше в пика си, когато имаше възможност да бъде голямата вълна? Защо не даде възможност на журналистите по някакъв начин да участват в това учредяване?

След 15-20 дни ще се молят всички хора около него да участват в предавания. С тези думи бившият изпълнителен директор на БНТ и политически PR Нидал Алгафари коментира партията, която учреди някогашния му колега Слави Трифонов.

„Най-важното, за което тепърва ще трябва да се говори, е кой стои финансово зад такъв проект. Ако се разрасне до изключително големи мащаби, със сигурност това не може да се случи само от Слави Трифонов”, каза той пред Нова телевизия.

„Тези бизнесмени, които биха отпуснали огромни средства, за да се създаде една партия, се броят на пръсти, те са 4-5 имена. Всяко едно от тези имена, ако застане зад проекта на Слави, ще значи нещо”, посочи Алгафари.

„Ако Слави наистина искаше да успее референдумът, нямаше да задава тези въпроси, а щеше да зададе основния въпрос: дали хората искат свикване на Велико народно събрание. За всеки един въпрос вътре има спорове”, заяви той.

Според главния редактор на списание „Биограф” Георги Неделчев на Слави  играта му е да се изкара жертва. „Това е единственото, което работи при такова влизане в политиката. Само че единият сценарий беше да е жертва на телевизията, в която работеше. Явно има нещо, което го възпира да използва тази риторика.

Остава другата жертва: ние организирахме референдум, който хората харесаха, но те не го изпълниха. Това вкопчване в референдума не го разбирам. Това е изключително глупаво. Дори хората, които са гласували в него, както Слави Трифонов иска, са разбрали, че май тези точно неща със субсидиите на партиите не са много полезни”, коментира той.

„Трябва да си намери нов враг и нов фактор, от който да се оплаква, за да се героизира.  

Ако съдът откаже регистрация на партията му, ще го героизират. Той само това чака – нещо да стане, да има някаква забрана”, посочи той.