Наблюдава се поредният отчаян опит да се хули и черни депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Това се случва едва дни след изборите за Европейски парламент. Към хора на Фабриката се включи и Димитър Делчев – син на слугата на петролните босове Андрей Делчев. Още след като стана ясно, че водачът на листата на ДПС и лидер на партията Мустафа Карадайъ и вторият в нея Пеевски се отказват от местата си в Европарламента, за да останат да работят в България, машината за активни манипулации се задейства, пише "Монитор". 

Димитър Делчев е позабравеният лидер на „Движение България на гражданите“ (която предвкусвайки горчива загуба, изобщо не си направи труда да се включи в изборите за Европарламент). Той не е особено известен с постижения в политиката, но за сметка на това е добре известен като син на баща си – Андрей Делчев. Делчев-старши от години се подвизава като шеф на Българската петролна и газова асоциация и служи вярно на петролните босове у нас.
Отрочето му Димитър, което е отгледано с парите на бензиновите босове, пък дори не успя да събере необходимата подкрепа, за да регистрира партията си за европейските избори, а отказа да участва във вота под претекст, че не искат да влизат в политически битка с останалите десни формации. Неуспехите за Делчев и ДБГ дойдоха оттам, че народът много добре знае, че зад него и баща му всъщност стоят големите петролни босове, които грабят хората и държат високи цени на горивата. Делчев-старши е от добре познатите тоталитарни номенклатурчици, които намествайки се удобно на даден пост, не го пускат с години. Преди време от самата асоциация дадоха заявка, че искат да направят промени. Ако желанието им наистина е такова и искат да се осъвременят, първото нещо, което трябва да направят, е да изхвърлят Живковите номенклатури като Андрей Делчев, които години стоят на поста си, за да обслужват определени интереси.


За да излезе от забравата, Димитър Делчев реши да вдигне рейтинга си и лъсна в бТВ, обвинявайки ЦИК в нарушение на закона, защото обявила 17-те български евродепутати, като не съобщила имената на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ. Познатата опорна точка, въртяща се от дни в медийното пространство. Политикът със съмнителна ориентация също като баща си Андрей Делчев обслужва определени интереси от години. Партията му ДБГ бе част от провалилата се коалиция Реформаторски блок, която издигна подсъдимия в момента по аферата EVN ексминистър Трайчо Трайков за кандидат-президент на последните президентски избори. Кандидатурата му пък бе бабувана на тайните сбирки на кръга „АРГО“, а подсъдимият Иво Прокопиев бе активен участник в срещите. Разбира се, връзките в тези кръгове са ясни и докато се опитват да се разграничат от спонсорите си, десните отломки търсят начини отново да се вмъкнат в политиката.

Изявата на Делчев не беше изненадваща. Председателят на ЦИК Стефка Стоева обаче заяви пред БНР, че са заличили Карадайъ и Пеевски от листата, защото двамата са се отказали. „ЦИК не е нарушила закона", категорична бе Стоева.

Спазвайки принципите на работа на Фабриката за фалшиви новини, изказванията на Делчев веднага бяха тиражирани от „Капитал“ на Прокопиев, „Медиапул“ на майката на фалшивите новини Стояна Георгиева и другите ветрилни сайтове за манипулация. Всички тези слуги са под командването и на Фетхуллаха Иван Костов, който задкулисно и без народното доверие от години командва държавата и съдебната система чрез слугата си Лозан Панов.