"Колко хора събраха на 2-ри септември сутринта на Великото народно въстание на Възраждане, БСП, Изправи се, Боец, Волт, Мир, ДБГ, ДБ, ЗД, ДСБ, Радев, Шивиков, Дионисий, Миньор Перник, Сектор Б, Триото, Божков, Василев и компания?", този въпрос зададе във фейсбук профила си продуцентът и фотограф Виктор Димчев.

"От най-мащабната панорамна снимка, която намерих - ок. 3000 души с тези извън кадър.

Много хора, много нещо", написа Димчев, който от първия ден на протестите изчислява колко точно хора има на демонстрациите."Виктор Димчев е човекът, който брои протести и други масови мероприятия повече от 10 години. Давал е безброй интервюта по вестници и телевизии. Данните и методите му са ясни и прозрачни. Човекът дори предлагаше на желаещи да ги научи как работи софтуерът.

Сутринта преди снощната вакханлия той е пребройл 2600 души. Дал е толеранс до 3000. Това е.

Малко повече отколкото мернах в някакви полицейски данни (2000), но много по малко от числата в замъглените мозъци на площада - 100 000.

Вечерта били повече. Да, съгласен съм, бяха повече. 5000. Преко сили. С клизма. Даже е много.

Това е цялата сила на преврата. 3000 човека. Половината на заплата, половина заблудени от някакви илюзии. Има и още толкова във Фейсбук. Съотношението е подобно.

Така ясните, конкретни ФАКТИ разбиват на пух и прах великите “всенародни протести”, “желанията на народа” и всички високопарни лозунги издигани от жадните за власт.

3000. Точка", това пък написа журналистът Петьо П. Блъсков по повод изчисленията на Димчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!