В опразнената редакция на вестник "Труд" седим с Петьо Блъсков и говорим за това, защо неотложиха заповедта за изгонване. Отново ли страхът от уволнение накара областния управител на София Митко Михайлов да ускори процесите. Знаем кой назначи с указ служебните министри и смени областните управители. Ще го видим и на главната страница на вестника като позиция.

Отсрочката от две седмици по думите на Блъсков е срокът, в който Митко Михайлов е трябвало да запечати редакцията. В противен случай Минеков щял да го докладва за уволнение.

" Имах лична среща с него и го помолих да отложи заповедта. Да мине съдебната процедура. Ако реши Съдът, че не сме прави, ще си отидем. И той ми отговаря следното - ако него направя Минеков ще ме уволни" - така Блъсков припомни казаното от Митко Михайлов на тяхната среща.
 

Пред БЛИЦ TV главния редактор на "Труд" заяви,че за 32 години демокрация ние сме се върнали 300 години назад. Никъде по света полиция не влиза в редакция с журналисти.

По думите на Петьо Блъсков, когато си опозиционен вестник е най- нормалното да се определиш. Затова от пролетта на тази година изданието е започнало да критикува служебното правителство назначено от президента Румен Радев.


На снимката Петьо П Блъсков с новия брой на "ТРУД"

"Извадихме доста неприятни неща и за служебното правителство и за действията на президента, и за неговото нарушение на Конституцията. Що мълчите? Има решение на Конституционния съд, не на Блъсков. Обаче мълчат".


Обяснението за тази реакция е едно, президентът не иска да му се напомня,че е нарушил основния закон в държавата, чиято институция също съблюдава за това.

Според Блъсков у нас се задава латиноамериканска диктатура от страна на Румен Радев, затова новото правителство с мандата на "Продължаваме промяната" трябва да се еманципира от него.

За какъв пост се готви Велислав Минеков? Още от срещата с Петьо Блъсков вижте в БЛИЦ TV.