От много отдавна "Обединени патриоти" дават сигнали, че не са единни. Те искат обаче, да останат в управляващата коалиция. Двама от ОП са големи индивидуалисти и това си пролича.


Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия по повод трусовете и скандалите в ОП.

"Резултатите от европейските избори имат пръст в това. Появи се завист към ВМРО. Волен Сидеров беше изненадан от резултата на ВМРО", каза още тя.

"Още от начало бяха ясни различните мнения на коалицията "Обединени патриоти". Въпросът е дали се разминава мнозинството на парламента. Волен Сидеров го играе на опозиция, но винаги гласува с ГЕРБ", допълни по темата политологът проф. Христо Панчугов.

"Групата ще пази кворума и ще подкрепят ГЕРБ. Ще има законопроекти, по които част от "малката коалиция" ще изказват различно мнение, само за да се отличат. Много е важно обаче как ще минат местните избори. На политическата сцена има място за патриотична формация, но и за няколко", коментира Христова.

"БСП зае успешно нишата на Волен Сидеров", разкри проф. Панчугов.

"ВМРО и НФСБ започват съюз. Вижте какво стана в Пловдив - те издигнаха общ кандидат-кмет. Идеалистически Каракачанов и Симеонов са по-близки, Сидеров е по-проруски насочен", коментира Христова