Поредна плеймейтка изпълзя от дупката си в Божков(bTV)ТВ, за да брани мейнстрийма на олигархията. Самата телевизия е съставна част от от машината за манипулации на подсъдимия Иво Прокопиев и обслужва интересите на олигархията, пише "Монитор".  

Поради тази причина и слуги, и олигарси, изскачат редовно от синия й екран – като белградския крадец Цветан Василев, Васил Божков, ужилил хазната със 700 млн.лв. Телевизията с охота обслужва и гуруто на мейнстрийма Иво Прокопиев.

Сега в телевизията цъфна бившият военен министър и виден костовист Бойко Ноев. Както е известно, той е от кохортата на Цветан Василев и се изявява като пръв защитник на оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

Гебрев от 2016 г. се опитва да открадне военния завод „Дунарит“, закупен от кредитния фараон Цветан Василев с пари на ужилените от пирамидата КТБ вложители.

Галеникът на Иван Костов и близък авер на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, Бойко Ноев също се хвърли да брани Божков ТВ.

Първите му думи в предаването „Лице в лице“ по bTV бяха в защита на медията, овладяна от подсъдимия Иво Прокопиев. Уж по повод на 20-ия рожден ден на телевизията, Ноев с прискърбен глас каза: „Несправедливо бяхте наречени Божков тв“.

„А-а премиерът обясни, че имал предвид фейсбука на Божков. Него нарекъл Божков тв, не телевизията“, отвърна водещата. От реакцията на Ноев пролича, че Божков ТВ все пак важи за bTV.

Официалната тема за поредното гостуване там на Ноев бе по повод скандала, че офицер от службата е обвинен за организиране на убийството на Станка Марангозова.

Без да се опира на факти или поне от кумова срама да маркира някои от тях в началото на коментара си, Ноев директно започна да излага любимите си съждения, че НСО не подлежала на контрол и че 1200 души пазели трима души официално, а начинът на охраняване бил демонстративен и мутренски.

В пороя от хули Ноев побърза да изброи всичките си тези, сред които, че НСО била измислена да създава привилегии, а не да охранява и направи предложи да бъде закрита и трансформирана, като не пропусна да атакува, че службата осигурявала охрана на депутата Делян Пеевски.

От целия бълвоч, който изля от екрана, в крайна сметка лъсна, че всички слуги на олигархията образуват един мажоретен състав, който явно се е ориентирал да защитава дубайския крадец Васил Божков, тъй като белградският му побратим по всичко личи, че привършва парите.

Иначе Ноев явно се прави, че не помни контактите си с Цветан Василев и вади на преден план само връзките си с Емилиян Гебрев. А те двамата имат еднакъв генезис – и двамата са бивши комунисти, и двамата принадлежат към комунистическите разузнавателни служби.

През 2001 г. именно Бойко Ноев като военен министър връща отнетия лиценз на Гебрев след скандала с оръжейната доставка за Никарагуа, арестувана от митническите служби на САЩ.

В наши дни Бойко Ноев има и ново амплоа – на консултант по конспиративни теории, като до 2014 г. е бил и служител на Цветан Василев (работил е в основната фирма на Василев „Бромак“, която е и акционер във фалиралата КТБ). От списъците с гости на банкера-беглец преди няколко години лъсна, че Ноев буквално е изорал пътека до бюрото на Василев, когото иначе уж не познава.

Това е втората атака в защита на олигархията и по-специално на Цветан Василев и опита за скриване на кражбата на „Дунарит“, на оръжейното лоби, създадено от Командира на тъмния преход Иван Костов.

В края на миналия месец сайтът Bulgarianmilitary.com обслужи по френски белградския резидент, като публикува напоително интервю с него. В него Бг Мадоф се ожали, че едва ли не искали да му откраднат „Дунарит“, купен с „честни“ пари от КТБ.

Не каза обаче, нито дума, че русенската оръжейница играе ролята на негова касичка, с която си гарантира охолния живот в Белград.