"До този резултат се стига след една системна дългогодишна работа. Започва се с възпитанието на детето, което бива малтретирано, а после самото то малтретира". Това заяви в ефира на Нова тв психиатърът д-р Веселин Герев във връзка с инцидента в Габрово, при който изверга Дилян уби малко момченце, на което е бил пастрок.

"Майката я е наказал най-вероятно с всекидневно психическо и физическо насилие. Детето е било под ръка, в състояние на ефект той решава по този начин да си отмъсти", смята експертът.

"Тук става въпрос за един завършен психопат, човек бил по затворите, злоупотребявал с наркотици и алкохол. Това са емоционално хладни, лишени от емоция хора, които са способни на буйна агресия и в такива състояния стават изверги.

За него това, че е хвърлил детето е все едно, че е хвърлил торбичка с боклук", коментира още д-р Герев.

"Това са тежки емоционални сривове, майката е решила, че това невръстно дете няма да пострада, ако избяга. От друга страна е нелогично човек да посегне на такова дете. 

Тук става въпрос за един психопат, който във всеки един момент може да пристъпи към такъв тип действия", завърши психологът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ