Това, което се случва, е безумно за една нормална държава. Това заяви социоложката Румяна Коларова в ефира на Нова телевизия по повод престрелките между премиера и президента.
 
Коларова е на мнение, че, ако в подобни скандали потънеш в обяснение, то ти тотално губиш. Скандалът минава, но горчивият вкус остава. Що се отнася до това дали се кадрува, то тя каза, че е практика, която е недопустима.

"Назначаването на посланици е един пазарлък - без предложение от МС и указ на президента, то няма назначение. Радев се обърка от самото начало.

Президент с такива правомощия трябва да гарантира онова, което наричаме базов консенсус. Той трябва да отстоява онези принципи, които са общи както за управляващите, така и за опозицията", смята Коларова относно действията на президента.

Радев се обърка от самото начало, Радев зае ролята на радикална опозиция. Той непрекъснато беше негативен на това, което Борисов каже. Всеки ден президентът се появява в публичното пространство, за да репликира министър-председателя.

Това е дефект. Той трябва да е безпристрастен и да е над това", категорична е още Коларова.