Евелина Славкова от Изследователски център „Тренд“ коментира оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ. По думите ѝ случилото се не е изненада за никой.

"В рамките на цялата кампания действията на Бойко Борисов показваха точно това, че ролята на Цветан Цветанов ще бъде значително намалена. След изборите изказванията, които бяха свързани, че вотът може да се спечели и без него, показаха също този развой на ситуацията", заяви Славкова, цитирана от izbori.bg

"Беше видно, че темата с "Апартаментгейт" е сериозно оценена като негатив от страна на Бойко Борисов и връщайки се назад във времето с множеството оставки, беше ясно, че в ГЕРБ има една силна линия на прочистване на партията от хора, които причиняват имиджова щета. По тази линия, бих казала дори, че Борисов нямаше особено много ходови по отношение на Цветанов", добави тя, но поясни: "Важно е сега да посочим, че и за близо 13-те години, в които Цветанов работи за ГЕРБ, има добре изградени структури".

"Сега вече предстои да правим анализ на база на наблюденията и в контекста на предстоящите местни избори, как ще се отрази оттеглянето на Цветанов върху партийния живот", каза Евелина Славкова.

Тя напомни и другата заявка, дадена от Борисов във връзка с Цветанов -  ще се прочистват структурите.

"Сега това и предстои - активно прочистване на структурите от най-ниското ниво", поясни Славкова и уточни, че предполага и смяна на кандидатите на кметове на градове, които са били близки до Цветанов, но от които Борисов не е доволен.

Относно това кой ще замести Цветан Цветанов, Славкова заяви, че няма един човек на неговия стол, а няколко души ще се занимават със задачите му.