На 11-ти ноември, Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще извършва ремонтни дейности в участъка между гарите Стамболийски и Кричим. По тази причина се налагат промени в разписанието и маршрута на три крайградски пътнически влака между Пловдив и Пещера.
Крайградският пътнически влак № 18205 от Пещера за Пловдив, който обичайно заминава от Пещера в 12:25 ч., ще пътува само между Стамболийски и Пловдив. Промяна ще има и в разписанието на този влак, който ще тръгва от гара Стамболийски в 13:30 ч., т.е. с 22 минути по-късно;
Крайградският пътнически влак № 18206 от Пловдив за Пещера, който заминава от Пловдив в 11:10 ч., ще се движи само между Пловдив и Стамболийски;
Крайградският пътнически влак № 18208 от Пловдив за Пещера, който обичайно тръгва в 15:15 ч., ще заминава от гара Пловдив в 15:30 ч., т.е. с 15 минути по-късно.
За пътниците от двата крайградски пътнически влака, които ще пътуват само между Пловдив и Стамболийски, ще бъдат осигурени автобуси между Стамболийски и Пещера.
През периода от 10-ти до 25-ти ноември включително, с изключение на съботните и неделните дни, Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще извършва ремонтни дейности по железния път в участъка между гарите Петко Каравелово и Янтра.
По тази причина два пътнически влака, които обичайно преминават през участъка на ремонта, ще се движат по съкратен маршрут.
Пътническият влак № 40111 от Самуил за Горна Оряховица, който обичайно заминава в 05:25 ч., ще се движи само между Самуил и Петко Каравелово, като в този участък ще запази обичайното си разписание;
Пътническият влак № 40102 от Стара Загора за Русе разпределителна, който по разписание тръгва в 07:05 ч., ще пътува само между Стара Загора и Горна Оряховица и в този участък ще запази досегашното си разписание.
За да осигурят транспортно обслужване на своите клиенти по време на ремонтните дейности, “Български държавни железници” ЕАД пускат един допълнителен пътнически влак от Петко Каравелово до Русе разпределителна, който ще заминава в 11:58 ч. и ще пристига в 13:58 ч. /БЛИЦ