В репортрерско риалити на БЛИЦ TV ще видите кадри от мястото на напрежението между полиция и протестиращи под знамената на партия Възраждане.

Опитът на негодуващите срещу зеления сертификат да влязат в парламента бе осуетен от полицията. Служителите на МВР направиха жива верига пред централния вход на институцията, както се вижда от видеото.При сблъсъците имаше изведени от мелето хора и полицаи, които пострадаха при ескалиралото напрежение. По паветата се виждаха обувки, а полицията иззе партийни знамена, които бяха пратени по органите на реда.

Някой от протестиращите излязоха с разбите носове от сблъсъците.

Цончо Ганев, който е заместник-председател на парламента се обърна към протестиращите да поискат обяснение от правителството на Кирил Петков за действащия зелен сертификат.

"Премахваме този дискриминационен зелен сертификат.Това правителство е нелегитимно и е време да си ходи"- закани се националистът.

Той заяви още пред БЛИЦ, че заради карантината правителството отказва да разговаря с хората от площада.

За струпалата се като за война полиция пред парламента Цончо Ганев отговори така: Има командировани служители на МВР от Варна, от цялата страна. Той уточни, че полицията пази Кирил Петков, който се страхува. И похвали Бойко Рашков за отношението на полицията към протестиращите.

Съратникът на Костадин Костадинов изплю камъчето и заяви, че лидерът на Възраждане е заплашен с присъда, ако дойде при протестиращите и наруши карантината.

Във видеото ще видите и какви са щетите след недоволството пред парламента. Абонирайте се на BLITZ.BG за още видеа.