Въоръжена нападна фризьорка и се барикадира в ателието ѝ във Велико Търново. Екшънът се разиграл тази сутрин в един от оживените квартали на града, но приключи едва тази вечер, след като полицията успя да изведе похитителката невредима, съобщава bTV. 

Нападателката, на възраст между 40 и 50 години, нахлула във фризьорското ателие около 9:30 часа. По непотвърдена информация първо стреляла с пистолет в пода, след което с оръжието ударила фризьорката по главата.

Нападнатата успяла да избяга и да се скрие във входа, откъдето подала сигнал на 112. През това време похитителката се заключила. Близо 10 ч. продължиха опитите на полицията да склонят барикадиралата се да отключи. Едва тази вечер тя бе изведена невредима.

По непотвърдена информация двете жени имали сметки за разчистване, за които в момента водят съдебни дела. На този етап от полицията отказват подробности. Въоръжената е задържана за разпит в полицията. Пострадалата е с два шева на главата и вече е освободена за домашно лечение.

Според някои, двете жени се познават и става дума за стара вражда за имот, съобщава "Борба". След скандала фризьорката се оказала извън салона, а жената се заключила вътре. Според свидетели се чули дори изстрели, но от полицията отказаха да коментират дали жената е била въоръжена.

След като бил подаден сигнал за инцидента, на място пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ, а районът веднага отцепен. В акцията се включили още психолог и подготвени преговарящи, които започнали комуникация с жената. На мястото часове наред бил и директорът на ОД МВР гл. ком. Димитър Машов. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук