Служителите на NASA отново огорчиха уфолозите и всички любители на космическите тайни, които постоянно наблюдават околоземната орбита с помощта на уеб-камерите, инсталирани на МКС. За съжаление, в случай на интересен и интригуващ момент, NASA просто прекъсва предаването.
В конкретния случай камерите от космическата станция уловиха тайнствени лъчи светлина, внезапно появяващи се от тъмната безкрайност и насочени към Земята. Това е било толкова невероятно и фантастично, че независимите изследователи на космоса, които успели да запишат този уникален момент (вижте видеото по-долу), веднага споделиха кадрите с интернет потребителите.

Какво е това и кой изпраща такива поразителни и мощни лъчи към нашата планета? Ако се вгледате по-внимателно, отбелязват някои уфолози, можете да видите едва уловим силует с форма на диск в тъмнината на пространството. Очевидно той е изпратил лъчи към Земята.

Почти всички потребители в мрежата са съгласни, че нито от НАСА, нито от другите световни космически агенции се очаква да коментират този случай. 

Само не е ясно, отбелязва известният тайвански уфолог Скот Уоринг, защо служителите на NASA трябва да прекъсват предаването? От какво се страхуват? Тук е мистерията, далеч по-интригуваща от целта, поради която може би извънземните изстрелват лъчи към нашата планета ...

Превод и редакция: БЛИЦ