Състрадателен и родолюбец - така се представя един от жестоките убийци от случая "Негован". Пламен Шляпашки е изпълнил стената си във Фейсбук с призиви за благотворителност по различни случаи. 

Той споделя предимно цитати за това какъв е живота и как трябва да бъдем добри. Което по никакъв начин не отговаря на жестокото престъпление, извършено от него. 

Прокуратурата е категорична, че то е било предумишлено, като преди осъществяването му заедно със съучастника си Георги е взел решение за начина и средствата за извършването му.

Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите - треньорът по борба
Георги и съпругата му Мариана. 

От профила на Георги става още ясно, че семейството му е било със среден финансов статус, независимо, че самият той е строителен работник, жилището му в "Дружба" е неремонтирано и със стари мебели.Разследващите смятат, че е възможно мозъкът на отвратителното деяние да е бил Георги Нанчев. Той е и човекът, който устройва на работа към Техническия университет Пламен Шляпашки.Вероятно връзката там става през неговата интимна партньорка Генислава Рогозанска, която е физик по образование и често се явява като технически експерт при ремонта на различни обекти. За разлика от Пламен, Георги показва значително по-висок финансов статус. Пътува на екскурзии в чужбина с приятелката си, често се снима на претрупани маси в ресторанти. Посланията от неговия фейсбук профил са много по-категорични - говори с носталгия за "бай Тошевото време" и пуска майтапи за ракията, мъжете и сръбската музика. 

Независимо, че се е грижил за дъщерята на приятелката си, двамата са правили опити да имат свое дете, но неуспешни. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ