iPhone 13 успя да се превърне в третият най-продаван смартфон през 2021 г., въпреки че се появи на пазара само три месеца преди края на годината, пише lifestyle.bg

Силното представяне на модела изглежда продължава и през настоящата година, след като наскоро IDC съобщи, че iPhone 13 е най-продаваният телефон от началото на 2022 г. 

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!

Веднага след него, на втора позиция се нарежда iPhone 13 Pro Max, но интересното тук е, че от IDC не споделят точния пазарен дял на iPhone или конкретни продадени бройки. 

Снимка 546458

Източник: Apple

Става ясно обаче, че продажбите на серията iPhone 13 представляват 84% от всички продажби на iPhone от началото на годината. 

Третото и петото място са отредени респективно на Samsung Galaxy A12 и Galaxy A32, които са значително по-ниско позиционирани откъм спецификации и цени в сравнение с iPhone 13.

Снимка 574766

Източник: IDC

Четвъртата позиция в списъка на IDC е заета от iPhone 13 Pro, което означава, че водещата петица е изцяло доминирана от вечните конкуренти Apple и Samsung.        

Любопитно е да отбележим обаче, че нито един от хай-енд моделите на Samsung, сред които са сгъваемите Galaxy телефони и мощният Galaxy S22 Ultra, не успяват да си проправят път в класацията на водещите пет.