Елитът на България се сбогува с финансиста Владимир Каролев. Днес в църквата "Св. София" политици, общественици, близки и приятели го изпратиха в последния му път, предаде репортер на БЛИЦ.

Сред опечалените бяха и бившият шеф на БНБ Иван Искров, финансовият експерт и политик Кольо Парамов, бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков, председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, Станимир Илчев, бившите депутати от НДСВ Деница Димитрова и Милен Велчев, водещият Андрей Арнаудов.

Каролев почина през нощта срещу 21 октомври.

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май.  Той получи политравма и черепно - мозъчна контузия след 400 метра падане. Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа. Първоначално той беше настанен в болницата в Разлог, а след това транспортиран в "Пирогов". 

Икономистът прекара няколко месеца в интензивното отделение на спешната болница, в стационирано състояние, след което беше преместен в друга клиника, избрана от семейството му, в която да се възстановява.

Поклон пред паметта му!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ