Жена се довери на непознат, предложил да ѝ изкара колата от преспа, след като тя не могла, и остана без автомобила си. Наложило се да плати 1000 лв. откуп, за да ѝ го върнат. Куриозната случка станала на 10 януари на столичния бул. “България”.
Младо момиче взело BMW-тройката на приятеля си Анатоли Дуцов, но не могло да го изкара от огромната преспа, натрупана до колата. Мъж, който гледал как девойката се мъчи, предложил да помогне и тя се съгласила. За нейна изненада обаче помагачът не само изкарал колата, но не спрял, а натиснал газта.

Заедно с автомобила бандитът задигнал и чантата на шашнатото момиче. Тя разказала на приятеля си, който се шокирал. Дуцов вложил много пари в колата и постоянно я тунинговал. За негова изненада, крадецът се обадил, за да поиска 1000 лв. откуп. Получил ги, но не върнал чантата и телефона. “Не сме плащали откуп, случайни хора ни казаха къде е, ключът беше там”, заяви пред “24 часа” приятел на Анатоли.

Новината за откупа обаче бе потвърдена от два източника от полицията и прокуратурата. През зимата на ден апаши крадат поне по 1 кола на ключ в столицата, казаха висши полицаи. Често младежи спират за цигари и оставят двигателите включени. Такива кражби “на ключ” са особено популярни през зимата, когато хората оставят двигателите включени, за да работи парното.