Казусът между ДПС, ГЕРБ и Бойко Рашков е продължение на предизборната кампания. Те си му имат зъб за това, че толкова много се наплашиха и не излезнаха да гласуват за едните или другите. Затова докато могат, те ще бият по него, а Рашков е решил да си докара нещата до край, да изчегъртва. 

Това заяви политическият пиар Нидал Алгафари в ефира на "Пресечна точка" по Нова тв, коментирайки искането за оставка на председателя на НС Никола Минчев от страна на ДПС и ГЕРБ с мотива, че управляващите не отговарят на въпроси на опозицията. 

Да искат оставката на председателя на НС, едва ли има смисъл, защото той няма тази сила да накарат Рашков да дойде в парламента Рашков пък показва, че неглижира изцяло ДПС и ГЕРБ, каза още той. 

По думите на Алгафари, новият премиер има нужда да се показва, иска да покаже нов вид политика, но е хубаво да не се заиграва прекалено, защото в предишните две НС, от ходене в парламента министрите нямаха работа да работят. 

"Създаде се впечатление, че депутатите ги викат, защото са ги изгонили от вкъщи и си нямат работа. Премиерът не трябва да е всеки ден или през ден да е в НС и да отговаря. Той има много по-важни неща, отколкото да отговаря на въпроси, още повече, когато са на ниво чиновници. Той затова си има министри", каза още експертът. 

Ако нещата бяха обратно, управляващите да са опозиция, и министър не бе отговори на техен въпроси, веднага щеше да се заговори за липса на прозрачност, каза на свой ред студентката по политология Дария-Лора Дачева. 

Управляващата коалиция трябва да си осигурява кворума. А опозицията трябва да показва чрез всички хватки, законови, да показва колко са неспособни да работят управляващите, каза Алгафари, коментирайки казуса с кворума в парламента. 

За конституционните реформи управляващите ще трябва да преговарят и с ГЕРБ и С ДПС, без тях няма как да се случи съдебната реформа и каквото и да е, каза още той. 

Що се отнася до конфликта в Украйна, Алгафари, каза, че сегашната ситуация с кризите и възможността за военен конфликт Близо до България, вече сме я имали по време на правителството на Жан Виденов, но ще се справим, защото има достатъчно мъдри хора във всичките политически формации, които знаят, че някои линии не трябва да се пресичат.