След разрешението от КЗК за придобиването на акциите на „Белла България” от холандския инвестиционен фонд в ход е последният етап от преговорите за финализиране на окончателните параметри по сделката. Запазване на производствените мощности, формата на управление от български мениджмънт и бизнес целите за утвърждаване и разширяване на пазарните позиции са едни от основните аспекти за успешно приключване на преговорите. Това съобщават от „Белла България” АД по повод на обявеното днес решение на КЗК по внесеното искане на „Импала Инвест Б.В.” за придобиване на мажоритарен пакет акции.
Интересът на „Импала Инвест Б.В.” към „Белла България” АД е висока оценка за управлението и стратегическото развитие на холдинга до този момент, отчитат от хранителния холдинг и сочат, че всичките им заводи са сертифицирани по стандарта ISO 9001:2000, както и че са първият представител на родния месопреработвателен бранш, защитил стандарта IFS още през 2005 година.
„Белла България” е водещ производител на тестени и месни продукти и продукти от растителни масла. Компанията е лидер в категорията на трайни и малотрайни колбаси, точени кори, бутер тесто и маргарини.
Холдингът използва съвременни европейски стандарти като системата за контролиране на критичните точки НАССР, която позволява проследяване на всеки етап от производството. Производственият процес подлежи на цялостно наблюдение, което позволява контрол на принципа „от фермата до вилицата” – от влаганите суровини, през производствените и дистрибуционните процеси и мерките, гарантиращи безопасността на готовия продукт, достигнал до крайния потребител.
/БЛИЦ